www.nordenlangeskov.dk

 

 

Aktiviteter

Set & Sket.

Langeskov afd.

Venskabsbyer

Norge
 
Billedgalleri
 
Sverige
 
Landsforeningen
 
Diverse
 
Til Forsiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til Forsiden

 

 

 Se Forsand og Preikerstolen med Webkamera, lige her og nu:  http://www.lysefjordcam.com/

Forsand: området, der i Norge bliver omtalt om som:          

  "vill og vakker".

Forsand: ligger i den sydvestlige del af Norge, i nærheden af Stavanger, og ved mundingen af Lysefjorden. Fjorden med de høje fjelde, 42 km lang, seværdigheder som Preikestolen og bjergmassivet Kjerag med ”Kjerag-bolten”, 1000 m over fjorden. (se billedet nederst på siden). 

 

Lysebotn: En lille Bygd for enden af den 42 km lange Lysefjord.Her er fjeldene er så høje, at man ikke kan se solen i 2 måneder om vinteren. I vinterhalvåret er eneste forbindelse til Lysebotn rutebåden fra Forsand. Om sommeren kan man komme op over fjeldet. Fra Andersvatn, 940 m over havet, slynger vejen sig nedover gennem 27 hårnålesving, de sidste sving     går inde i fjeldet gennem en 1100 m lang tunnel.

 I Lysebotn ligger der 2 kraftstationer, "Tjodan" og "Lysebotn", sprængt ind i fjeldet. Tjodan får vand fra Andersvatn, + 5 andre søer oppe på fjeldet. Vandet løber gennem en trykskakt, 1200 m lang og med en faldhøjde på 900 m. Skagten er boret direkte ned gennem fjeldet til kraftstationen, som ligger 800 m inde i fjeldet.  Kjerag bjergmassivet er 1084 m højt, og ude ved kanten er der 900 m lodret ned til vandoverfladen. Her er den store dille i øjeblikket udspring med faldskærm.

I et af hårnåle svingene ligger restauranten Ørnereden, bygget ud over klippekanten i 640 meters højde. Der siges: at her trækker man lod om, hvem tør sidde på vindues-pladsen.

     Øygardstøl:  (Ørnereden) Fra busturen til Forsand Maj 2007.

     

      Kjeragbolten: Bent Petersen i afslappet stil, 1000 m over Lysefjorden.